Pepparsås

Lättlagad pepparsås – och med mycket smak. Pepprig men ändå gräddig och god till både kött och kyckling.

För 4-6 personer:
Ingredienser

1 tsk svartpeppar, hel
1 tsk rosépeppar
1 tsk grönpeppar
2 schalottenlökar
1 msk smör
1 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
1 dl vatten, + 2 msk
1 msk soja, ljus
1 msk kalvfond, konc
1 tsk majsstärkelse, Maizena
1 krm salt

Pepparsås – gör så här:
Stöt pepparkornen i mortel.
Skala och finhacka löken.
Fräs pepparn i smör.
Tillsätt tomatpuré och lök och låt fräsa ytterligare ca 2 min.
Tillsätt grädde, vatten, soja och fond.
Sjud såsen utan lock ca 10 min.
Blanda majsstärkelsen med 2 msk vatten och rör ner i såsen.
Koka upp. Krydda med salt.

Etiketter:,